Biografie + Archief

Biografie
Tja, waar zal ik eens beginnen……. ik ben vreselijk snel geboren in 1994 in omg. Roermond, en bewegen was al snel mijn hobby, dus spieren ontwikkelen als baby, was er al snel bij, ook had ik er geen problemen mee als mijn grote broer letterlijk over mij heen wou lopen.
 

Kortom , nadat ik heb leren kruipen, lopen en rennen,  werd het mijn ouders al snel duidelijk dat ik een waaghalsje was… als 2 jarige ging  ik al fietsen zonder zijwielen…. als 4 jarige hing ik al aan klimrekken, ondersteboven……. En als 5 jarige ben ik begonnen met zwemlessen mijn zwemdiploma’s had ik dan ook snel binnen…. Dus dat ging prima, maar de passie was ….Acrobatiek. Dus op de trampoline en in het zwembad salto’s maken dat was de “shit”, Knipogen
 
 
Dus al heel snel gaan turnen, het voorbeeld overnemen van mijn (over)grootouders…
Atalanta in Maasbracht was de eerste vereniging  en dat ging best voorspoedig, na een jaartje ben ik overgestapt naar Patrick Topturnen in Echt in het selectie team . Hier ging ik 5 x per week naar toe maar buiten de trainingen kon ik het ook niet laten om ook  thuis op mijn handen te blijven  staan,  of salto’s te maken op de trampoline dit resulteerde in 2004  dat ik Limburgs kampioen werd op de sprong.
Dit was mijn ding,  salto’s en schroeven maken in de lucht. (zeker in het zwembad op de diverse campings kon ik deze oefeningen uitvoeren)
 
 
Bij Patrick Topturnen heb ik mijn basis kunnen leggen, onder leiding van Nico Zijp ter voorbereiding in de Topsport. Trainen, Trainen zodat mijn lichaam ook in Topsport conditie kwam. Turnen is een leuke sport ik deed het graag, zeker Tumbling en Sprong, was de Top, maar alleen die verrekte balk…dat trok mij niet…
 
Nadat ik een gesprek heb gehad met de Sportmedische begeleider van Patrick Topturnen, tipte hij me dat als ik meer acrobatiek wilde, dan moest ik maar eens bij het schoonspringen gaan kijken.
Ik met mijn ouders naar Eindhoven toe, om een keer mee te springen, ja hoor dit was het helemaal….
In augustus 2006 ben ik bij PSV Schoonspringen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion begonnen.
 
In 2007 kreeg Balazs Ligart de bondscoach  van de Nederlandse selectie groep mij in het vizier, dit resulteerde na een gesprek in een wildcard,…… Geweldig,  ik mocht mee gaan trainen met de grote sporters… en in Januari 2008 na de nodige nivo testen, heb ik mij kunnen plaatsen, door te kwalificeren in het Nationaal team.
 
 
Daarna ging het snel, graag nodig ik jullie uit te kijken in het tabblad resultaten…. Daar een opsomming hoe het verder gaat..
 
Zoenen Inge
                                                     
 
 
Archief
 
Archief 2013

1 November 2013, ondanks het toekennen van de A-status door de sportkoepel NOC-NSF, is de persoonlijke financiele ondersteuning die bij deze status hoort, helaas komen te vervallen via deze organisatie. Hierdoor ben ik volledig afhankelijk geworden door mijn persoonlijke Sponsoren. Afgelopen maanden hebben wij, diverse bedrijven en personen benaderd en ik ben uitermate blij, dat meerdere bereid zijn mij financieel te steunen voor het komend seizoen. Ik wil mijn sponsoren heel hartelijk danken voor deze financiele steun.

21-08-2013  Goed nieuws door het bereiken van de  6e plaats synchroon op de EK de A status kunnen bereiken via NOC-NSF.

12-08-2013  Op de worldranking de 17e plaats bereikt,toch trots op., op de Fina ranking 6e van 2013.

05-08-2013 vakantie, even 2 weken rust, daarna weer starten met de krachttrainingen, bij Anytime een aanbieding gekregen om daar te gaan trainen. 

26-07-2013 Barcelona

De WK ging anders als gepland, met 1.1 verschil op de 18e plaats net de semifinale gemist, balen jammer.... enz enz . kortom had moeten lukken. de 2,5 contra ging niet vlekkeloos, de rest van de wedstrijd redelijk tot goed . Met 43 deelnemers mag je niet klagen maar toch die halve finale zat er in. Had deze wedstrijd naar mij toe moeten trekken. en synchroon net de 14e plaats.

Aangekomen in het WK hotel, nog even tijd om te ontspannen en jeugd herinningen op te halen, voor de wedstrijden beginnen.

13 Juli, Barcelona

Afgelopen dinsdag zijn wij afgereist naar het zonovergoten Barcelona voor een traingskamp ter voorbereiding aan de komende WK. Het doel is te gaan trainen en met name wennen aan de hoge temperaturen en het vele zonlicht. De WK is weer een buitenwedstrijd en zal vanaf begin de komende week gaan starten. We trainen een stevig programma en moeten ook diverse uren per dag in de zon verblijven. As zondag vertrekken wij naar het Hotel in de buurt van het Olympisch stadion waar wij ons gaan voorbereiden voor de wedstrijd.

02-Juli de laatste voorbereidingen voor de WK in Barcelona. het gaat lekker en heb grote stappen gemaakt met mijn aanloop en opsprong. ziet er goed uit en ik ben voorbereid. 9 juli vertrek, eerst een week trainingskamp en dan aan de slag voor het grootste en laatste internationale wedstrijd. Na Shanghai wordt dit mijn 2e WK. Na overleg met Balazs en de Technische commissie ga hier uitkomen op de 3 meter en 3 mtr synchroon. 

EK Rostock

Finale,  goed uitgerust en voorbereid, ben wel zenuwachtig, en hoop dat mijn verwachting uit komt, ga voor een 5e plaats.

1e sprong viel wat tegen, had meer ingezeten, sprong 2 was een 2,5 contra en dan.......... drama, iets wat mij nog nooit is overkomen tijdens een wedstrijd,..... mis mijn opsprong, ....vertrek verkeerd maar doe er alles aan om deze sprong alsnog uit te voeren, maar mis vervolgens mijn spot. Kom zwaar ten val op het water, hevige pijn en een paar longblaasjes kapot. Door de wedstrijdleiding uit het water gehaald, arts en Mark er bij die mij met een coolingspray volledig inspuit op mijn rug. Heb veel last hoest bloed op moet ff rusten. Weet niet of ik nog verder kan is een 0 sprong. Na 10 minuten komt de wedstrijdleiding, vraagt of ik verder wil, Uiteraard, ik moet door dan maar met veel pijn. Een daverend applaus toen ik weer op de plank stond, deed mij goed en gaf mij weer veel moed, knallen met die handel...mijn Coach Balazs heel blij. Op naar mijn laatste 3 sprongen, het was of mijn armen en rug in de fik stonden, naar iedere sprong weer coolspray. Maar ik kon de laatse 3 sprongen nog redelijk goed weg zetten en werd met 213.70 zelfs nog geen laatste haha. Met Balazs geevalueerd en besloten dat dit een eenmalige aktie is en blijft.

zaterdag 22 Juni, de 3 meter wedstrijd, ben goed voorbereid en heb zelfvertrouwen, een finaleplaats is mogelijk, als het op de 1 meter is gelukt moet het eigenlijk ook op de 3 meter gaan lukken. met 21 deelnemers een grotere groep, de helft gaat maar naar de finale. Tevreden met een 9e plaats, had veel meer in moeten zitten, maar heb redelijk mijn energie gespaart en op save gesproken voor een finale plaats. met 264.80 punt

EK Rostock.

Vanmiddag Finale, met 231,75 punt de 9e plaats gehaald op de 1 meter, ben niet geheel tevreden maar de focus ligt op morgen de 3 meter. kijk ook even naar mijn filmpje op facebook 

Vanochtend om 09.00 start van de premilinairies 1 meter wedstrijd, zaak is plaatsing voor de finale vanmiddag, wedstrijd ging lekker, met een 8e ( 236.05 punt) plek mij kunnen plaatsen voor de finale. Een beetje ingehouden om niet alle energie te verbranden om er sterker eruit te komen vanmiddag in de Finale.

Wegens een storing heeft de website er een tijdje eruit gelegen, er is in die tussentijd veel gebeurt, er komt uiteraard een update. Met dank aan Wiwi websolutions voor de ondersteuning in het herstel van mijn site.

Grand Prix Puerto Rico.

Synchroon met Celine, ging lekker, weinig deelnemers helaas slechts 4 koppels, maar wel de helf verslagen dus een mooie zilveren medaille, met een nieuw PR. 280,50

Yes ik heb mijn eerste Buitenlandse medaille binnen op een Internationale Grand Prix, brons gehaald naast China en Canada, ben super blij met dit resultaat Lachen met 301.60 punten een 3e plaats.

Semifinale Puerto Rico, deze ging uitstekend, er stond veel wind tijdens deze wedstrijd, die met name China veel parten speelde, na Graz afgelopen jaar wist ik hier inmiddels mee om te gaan. Wedstrijd ging boven alle verwachting, een 1e !!!! plaats met 303.40 MIJN NIEUWE PR.

Premilinairies Puerto Rico, ben er klaar voor zwaar getraint, mijn rug doet moeilijk maar we gaan door, voel mij goed voor deze wedstrijd, zie kansen voor een lekker resultaat.

Ft. Lauderdale Grand Prix.

Finale 3 meter, met een 5e plaats tevreden, echter mijn puntensaldo lag lager als in de voorronde, ik miste de schroefsprong, wel jammer ik stond 3e op dat moment.

Ft. Lauderdale Grand Prix.

Heerlijk we zijn weer afgereist naar de US, een wedstijd waar ik altijd met veel genoegen naar uitkijk, buitenwedstrijd, en florida waar het eigenlijk altijd wel goed weer is.
 De 3 meter wedstrijd ging tijdens de Preliminaries goed met 286.90 een mooie 6e plaats, ik kan mij op gaan maken voor de finale

Trainingskamp Barcelona, vandaag teruggekomen van het trainingskamp een week pittig trainen en gisteren een wedstrijd samen met de Spanjaarden. Yes ik heb mijn ticket voor de WK in Barcelona binnen het 106% gesprongen op de 3 meter, voldoende voor een startplaats op de WK. Daarnaast getraint voor de 3.5 salto gehoekt ( DD. 3.1) lukt al redelijk, flink trainen op deze sprong doestelling is dat ik deze zowel op de EK als WK ga springen.

Divingcup 2013 Eindhoven. 3 februari.

Zondag de 1 meter finale, spannende wedstrijd, samen met Ushi en Sofie, wedstrijd ging gelijk op als de 3 meter finale met hetzelfde resultaat, een zilveren plak 249.75 punten. Ushi (1e) en Sofie (3e) met een verschil van slechts 5 punten op de eerste plaats... 

Divingcup 2013 Eindhoven. 2 februari.

Vandaag de 1 meter premilinairies en finale 3 meter, de start was de 1 meter, 12 deelnemers en na een "slechte"  start de 4e plaats behaald in deze voorronde, ben redelijk tevreden gezien ik de schade heb kunnen beperken wel de EK limit binnen. Zondag de finale en hopen op een podiumplaats.

De 3 meter Finale was een spannende wedstrijd, verloop ging redelijk goed, deze wedstrijd kunnen sluiten met een zilveren plak, na Ushi (1e) en voor Sofie (3e). 

Divingcup 2013 Eindhoven. 1 februari.

Na afgelopen jaar geblesseerd te zijn geraakt, staat de Eindhoven Divingcup dit jaar gelukkig weer op het programma, na een goede voorbereiding zijn wij vrijdag 1 feb. gestart met de voorronden. Mijn inzet kwalificaties behalen voor de EK en WK 2013, en uiteraard gaan voor podiumplaatsen is het doel voor dit weekend. samen met de "vaste" groep kunnen wij gaan strijden voor het eremetaal. Vrijdag de aftrap met de 3 meter premilinairies en de 3 meter synchroon wedstrijd. Voor de 3 meter buiten het Nederlandse Team, de competitie aangegaan met Sofie en Ann Catrin, hiervoor heb ik mij kunnen plaatsen met een 2e plaats met 275.10 punt, EK limit behaald en 3.9 punt voor de WK limit.

aansluitend de middag editie met de 3 meter synchroon wedstrijd, zeer teleurstellend dat er voor deze wedstrijd slechts 2 teams hebben ingeschreven, dus gaan voor de WK limit. met 270,9 punt de eerste plaats behaald, en ook de EK en WK limit zijn binnen. 

De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zitten erop, naar een korte pauze na Adelaide (wel gewoon getraint) en de eerste gouden medailles gelukkig weer binnenLachen, eerst zijn we 2 weken geleden gestart met de 9.5 wedstrijd in Amersfoort, en vorig weekend met de optionals in Eindhoven, zowel op de 1 en de 3 goud kunnen halen. een lekkere start van het nieuwe seizoen. 2012-2013

 

Archief 2012
 
 denk ik terug naar deze (laatste) WJK, een beetje in tegenstelling heb ik de finale kunnen behalen bij de 1 meter en helaas bij de 3 meter niet, terwijl ik dit wel verwacht had bij de 3 meter plank. De eerste wedstrijd dinsdag was tijdens de premilinairies super spannend het veld was heel dicht bij elkaar en het ging slechts vaak om tienden per sprong. een bloedstollende wedstrijd, waarna ik op de valreep 12e werd, in een veld van 34 deelnemers. Op naar de finale s-middags waar ik uiteraard als eerste moest gaan springen de wedstrijd liep wel redelijk, China,Australie en Japan waren heel sterk ik heb de 11e plaats kunnen behalen met 369,00.

afgelopen woensdag heb ik de 3 meter wedstrijd gesprongen het aantal deelnemers inmiddels 37, deze vermoeiende wedstrijd duurde 4,5 uur, een zware klus, en moest om het half uur een sprong maken, heel moeilijk om in mijn wedstrijd te komen, gezien de lange pauzes tussen de sprongen, voelde mij niet lekker en kwam niet in het ritme, het was een teleurstellend resultaat voor mij de 19e plaats had ik niet verwacht, zeker gezien mijn (PR met 419,00 punten) kwam ik nu niet verder als 389,60 punten helaas. Was wel heel tevreden over mijn 2,5 contra gehoekt deze liep lekker.

Aansluitend de tweede sychroonwedstrijd met Daphne, we hebben helaas maar weinig kunnen trainen maar deze combinatie biedt toekomst mogelijkheden, we haalden nog een mooie 14e plaats (19 deelnemers) zonder echt missers te hebben, iets dat bij een aantal toplanden wel voor kwam.

 

Ben er klaar voor, tas gepakt, morgen vertrekken naar Kuala Lumpur, tijdens deze  tussenstop heeft Balazs een krachttraining gepland in een fitnessruimte van een hotel op het vliegveld, waar wij een aantal uren kunnen gaan trainen. Ik vindt het een goed plan de lange reis te onderbreken met een extra training, om niet totaal duf door te moeten vliegen naar Adelaide. Daar gaan starten met de voorbereiding voor de eerste wedstrijd.

De laatste voorbereidingen,... het is bijna zo ver het vertrek naar Australie staat voor de deur, as zondag gaat de lange reis beginnen samen met Balazs, Nancy en Daphne naar Down Under voor de WK over 2 weken. Ik ben er klaar voor, stevig getraint en goed voorbereid, alleen mijn kuiten en schenen laten zich weer eens flink horen. Ook mijn broer Bart en mijn vader vertrekken eerst voor een vakantie naar Melbourne en rijden dan via een mooi traject richting Adelaide, helaas is mijn moeder niet van de partij. Vindt het heel leuk dat met name Bart de WJK zal bij wonen. Daarna vliegen wij samen met Bart en mijn vader via een tussenstop in Kuala Lumpur terug naar Amsterdam.

Na een korte vakantieperiode al enkele weken in voorbereiding voor AUSTRALIE, er gebeuren diverse zaken tegelijk nu. Allereerst natuurlijk de voorbereiding voor de WJK waar ik samen met Daphne Wils mag uitkomen voor Nederland. Tevens mijn laatste Jeugdwedstrijd dit keer in Adelaide, momenteel hard aan het trainen voor deze wedstrijd. Mede gezien de behaalde 3e plaats op het EJK, is de WJK zeker een wedstrijd waar ik naar uit kijk. Daarnaast loopt het programma " Sterren Springen"  in het zwemstadion, gezien de voorbereiding voor Australie ben ik hier niet aktief in, wel heb ik in de 2e uitzending de opening mogen springen tijdens de titelsong van Gerad Joling. Wel heel apart om dit mee te maken. Ook heb ik inmiddels een kamer kunnen huren in een huis dat wij via het CTO beschikbaar is gesteld, het is fijn en relaxed om tussen de trainingen door gebruik te kunnen maken van je eigen plek, daarnaast slaap ik daar naar behoefte, afhankelijk van de trainingsuren en tijden. 

Yes, mijn nieuwe hoogtepunt, met 2 x nieuw PR en een bronzen plak op de EK voor de jeugd 3 meter, is mijn missie volbracht, ben heel gelukkig met deze prijs, en na 14 jaren stilte in Nederland, deze gewilde medaille in de wacht kunnen slepen. Op naar Australie naar de WJK. Samen met Daphne Lachen

De wedstrijd in Graz waar een trainingskamp aan vooraf ging is voor mij de laatste EJK, en ik hoopte op een goede plaatsing tijdens dit event. Gedurende het trainingskamp waren de weersomstandigheden uitstekend, zefs heet te noemen met dagen erbij van boven de 35 graden.  Helaas heeft er een totale weersomslag plaats gevonden toen het EJK begon, zelfs op zaterdag en zondag temperaturen van 15 graden met veel regen en onweer. Uiteraard is dit veel te koud en heel lastig het lichaam warm te houden tijdens de wedstrijden. Veel wedstrijden zijn dan ook uitgesteld tot de weersomstandigheden beter werden. Voor mijn 3 meter wedstrijd betekende dit zelfs een uitstel van meer als 24 uur voordat ik de finale kon springen, echter heeft het wachten wel geleid naar mijn eerste medaille op een EK, ben er super blij mee... 

Met enige trots en ondersteuning van Arton       en mijn Hoofdsponsor

Presenteer ik graag mijn nieuwe aanwinst in het vervoer naar Eindhoven.

Maasbracht, 12 Juni, Tja..... dit was het, de Olympische droom London zit erop, helaas heb ik de eis van het Noc-Nsf niet kunnen behalen. Toch waren de 300 punten die ik moest misschien net te hoog en kwam ik in de EK 11,2 punten te kort en in Sheffield 24.4 punten.

Maar het seizoen kent voor mij nog 2 wedstrijden voor mij EJK in Graz  (Oostenrijk) en in Oktober het WJK in Adelaide (Australie) 2 mooie wedstrijden waar ik (als laatste jaar Junior) zeker in Graz leuke kansen heb. dus even rust en morgen (woensdag) weer vol aan de bak, voorbereiding voor de EK.., daarna vakantie.Stoer

Sheffield UK, Zaterdag 9 Juni, U zou denken Sheffield....??, het was toch st. Petersburg, klopt...de KNZB heeft in overleg met NOC-NSF besloten de Grand Prix de cancelen voor Nederland, mede ook dat deze wedstrijd waarschijnlijk niet binnen de norm van NOC-NSF gaat vallen, gezien het beperkte internationale deelnemersveld. In plaats van Rusland ben ik samen met Yorick uitgenodigd in de UK, voor de British Gas Diving Championships 2012 in Sheffield, en het NOC-NSF heeft aangegeven dat wij op puntenlimiet mogen springen voor de definitieve kwalificatie voor de Olympische spelen, kortom een hele zware klus, maar niet onmogelijk. Voor de springers in de UK is deze wedstrijd nog de enige kwalificatie voor de O.S. Samen met Balazs zijn wij afgelopen dinsdag vertrokken naar Manchester, en vervolgens per trein naar Sheffield. We zitten slechts met zijn drieën in een hotel, wel wat vreemd omdat normaal gesproken tijdens de wedstrijden diverse landen verblijven in de hotels, en nu zijn alleen wij er maar.  Voor Zaterdag staat de heren 3 meter op het programma, en Yorick zal zich dan zich trachten te plaatsen en de gewilde 430 punt binnen slepen. voor mij gaat het zondag gebeuren, de laatste dagen gaat het heel goed, ik heb t.o.v. de preliminary 3 m (288,8 p.) tijdens de EK weer vooruitgang kunnen boeken, zit er dus dicht tegen. Maar ja nuchter blijven en proberen, fysiek en mentaal voel ik mij goed... daar ligt het niet aan... fingers crossed.

 

Eindhoven, Het zit er weer op, ik kijk terug naar een geslaagd EK, op alle onderdelen de finale kunnen behalen en de 3 meter preliminary was een absoluut hoogte punt door met een nieuw PR 288,80 en een 5e plaats) het is 25 jaar geleden dat er een Nederlandse in de finale staat, (ik ben blij dat ik de Daphne (Jongejans) traditie heb kunnen doorbreken) wel heel dicht bij de NOC-NSF limit van 300 punt of een 6e plaats in de finale. Helaas heb ik deze prestatie alleen in de voorronde kunnen zetten. Maar ben daarnaast zeer tevreden met de 8e (1 m)en 11e plaats (3M) ook in de pers en eurosport veel aandacht, het weekend was een succes, en vond het geweldig zeker al de supporters die mij hebben aangemoedigd tijdens de wedstrijden super Bedankt!!Zoenen....nu op naar St. Petersburg... blijven knokken en nu gaan voor de 10e plaats. Ben heel blij met de bronzen eremedaille (sport ere teken) van de KNZB, ben zondag verrast met deze prijs omdat ik 8 keer in een internationale finale heb gestaan

Montreal 5 mei, competitie zit er op, en helaas is mijn poging voor een resultaat voor de 10e plaats geheel mislukt, baal hier wel heel stevig maar realiseer ook dat de kans klein is. Internationaal is er een heel sterk deelnemers veld, maar heb kansen. Na een sterke start toch 2 sprongen deels mislukt, terwijl deze in de training vooraf en de aflopen ADC goed liepen. Maar ben heel trots op Yorick, hij heeft deze 10e plek in de wacht gesleept. Nu vol aan het trainen in Montreal, met 2 pittige trainingen per dag loopt het eigenlijk heel goed, ook de gemiste sprongen tijdens de wedstrijd gaan weer goed. Dit geeft zelfvetrouwen voor de komende competitie EK Eindhoven en de volgende GP in St. Petersburg, dat is mijn 2e en laatste kans om vormbehoud te tonen voor de O.S. te london.

Maandag 23 april, vandaag rustdag... morgen weer gaan trainen en voorbereiden op Montreal, as maandag tezamen met Yorick en Balazs naar Canada vertrekken voor de Fina Grand Prix, het volgend weekend.

- Kijk ook even Media Nieuws- Geluidsfragment NOS - langs de lijn -

Amsterdam Diving Cup 2012........zondag 22 April, Vandaag ook weer om 06.00 uur op en om 07.30u in het zwembad. Om 10.00 uur starten met de 3 meter, de laatste maanden op dit onderdeel zwaar getraint. Ik voel mij goed en vertouwd. De preliminary verloopt  bijna goed, maar de 3,5 salto en 2,5 binnenwaarts gehoekt mis ik, ...Tiia uit Finland pikt de 1e plaats af,.... hopelijk in de Finale mijn revange.                   Finale 3 mtr Jeugd.  Flink aan de bak, een SUPER wedstrijd, met 404,30 haal ik royaal de Gouden plak binnen zowel inter- als nationaal, het deze puntenstand de 400 grens doorbroken en met 113% een nieuw PR en plaats op het WJK te Adelaide Australie in Oktober.

Tenslotte de laatste maar misschien wel de belangrijkste wedstrijd 3 mtr Dames. dit moet 'm worden ik hoop echt op een goed resultaat. De wedstrijd liep Super, ben heel gelukkig met het resultaat, 1e plaats met een nieuw PR met 268.75 punten. Ben heel gelukkig dat ik deze wedstrijd heb gewonnen, met de bijbehoren de gouden plakken.

Het was een succesvol tournooi met totaal 10 medailles, wel voor het laatste jaar bij de junioren.

 Amsterdam Diving Cup 2012.........zaterdag 21 april, vandaag vroeg op om 06.00 uur de wekker ter voorbereiding van de 2e wedstrijddag, met mijn vaste ritueel de dag aanvangen... douchen en een stevig ontbijt. We zitten dit jaar in een leuk en praktisch optrekje in Durgerdam, 20 minuten rijden van het zwembad. vandaag staat de 1 meter junioren en senioren op de planning, totaal 3 wedstrijden... voel mij goed en heb er zin in. bij de jeugd gestart met de preliminary.. het was een " close Call" samen met de Finse Tiia, ik wist haar te verslaan met een 0.65 punt. (1e pl. 374.85), vervolgens de Finale 1 meter jeugd, de gouden internationale plak moet veilig gesteld gaan worden, het was leuk knokken en heb mijn plan binnen kunnen halen, Goud met 383,75 punt, en voor het NK ook goud.

Aan het einde van de dag stond de 1 meter Dames op de planning. ik voel de 2 wedstrijden van vandaag goed in mijn benen, maar ga er weer vol tegenaan. Wedstrijd verliep redelijk goed, maar ik mis mijn 2,5 voorwaarts gehoekt, waardoor ik ( internationaal) 3e wordt, ik baal hiervan er zat meer in. Was wel moe...lag om 21.00 uur in Bed

 Amsterdam Diving Cup 2012...... vrijdag 20 april, de aftrap met Celine in de Synchroonwedstrijd Dames 3 meter, nog een beetje wennend aan elkaar zijn wij deze wedstrijd ingegaan, per slot van rekening hebben wij nog maar weinig tezamen kunnen trainen. De concurentie voor deze wedstrijd kwam met name van Hongarije en Finland, we hebben deze wedstrijd redelijk tevreden kunnen afsluiten met een zilveren medaille, kort op Hongarije met 251,88. Voor Celine een plaats binnen het Nationaal Team, en voor het NK de een gouden plak. Met zo'n korte voorbereiding een zeer tevreden plaats, we kunnen ons nu gaan voorbereiden op  de synchroonwedstrijd bij het komende EK.

 

9 april, Na een pittige trainingsperiode en een kleine uitval door een kaakholteontsteking sta ik weer aan de vooravond van een aantal interessante maar zeer belangrijke wedstrijden. Ik voel mij goed en heb mijn 3 meter programma uitgebreid met een 3,5 voorwaarts gehurkt, een 2.5 contra gehoekt en een 2.5 salto gehoekt met een hele schroef. Kortom allemaal sprongen met DD waardes van 2.7-3.0. Met dit programma heb ik een goed vertrouwen voor de eerst volgende wedstrijd, Amsterdam Diving Cup. Deze zal gecombineerd worden met het NK schoonspringen, een druk programma dus, als ik de finales kan bereiken zal ik waarschijnlijk in het weekend 8 wedstrijden mogen gaan springen. Daarna snel voorbereiden voor GP Montreal Canada, en aansluitend (voorlopig) het hoogtepunt van dit jaar, EK in Eindhoven... een thuis wedstrijd, hier moeten wij zeker gaan knallen..

Foto's en Filmjes LONDON, op het fotoboek een impressie van de worldcup in London.

L O N D O N .............een prima prestatie geleverd tijdens de zogenoemde dive-off zondag einde dag. In deze wedstrijd kregen de schoonspringers die zich nog niet hadden gekwalificeerd voor de Olympische Spelen de kans te strijden voor de resterende tickets.
Inge voldeed tijdens de dive-off aan de FINA-eisen middels de zogenoemde spot. Zij werd 8e met een puntentotaal van 268,40 punt zij moet bij de sterk bezette Grand Prix-wedstrijd van Canada in de top-10 finishen om zich daadwerkelijk te plaatsen voor de Spelen.

Preminairy donderdag een moeilijke wedstrijd, 47 deelnemers die strijden voor een eerste kwalificatie om een ticket te krijgen voor de Olympische spelen, het was een moeizame wedstrijd die 3 uur heeft geduurd met 251.35 punt was ik niet tevreden, mede gezien de 31 plaats was veel meer uit te halen..... De top heel hoog 18e plaats was boven 300 punt.

London 19 februari, we zitten in een schitterend hotel in London, afgelopen donderdag vanaf Schiphol vertrokken voor de Worldcup. Ik kijk er naar uit, gelukkig weer progressie na mijn blessure aan mijn voet. Voel mij goed en kruip weer naar het Nivo van de optionals...afgelopen januari. Zwemstadion is schitterend, alleen op het buiten terrein is nog veel werk om alles gereed te maken voor de OS. Dit wordt een heel belangrijke wedstrijd, we gaan voor een min. 18e plaats, een hele klus maar ik ga ervoor. 42 landen doen er mee. Ik heb er zin in, morgen hebben Raman en Yorick de aftrap voor de 3 meter synchroon, laten wij hopen dat het lukt. to be continued....

12 februari, weer drama.... wedstrijd Rostock loopt niet, nerveus en veel pijn aan de blessure.... een wedstrijd om snel te vergeten...

4 februari, EDC aan de gang, kan dus helaas niet mee doen, probeer met kracht en droogtraing conditie op pijl te houden, voet is blauw en ingetaped. Alles wordt er aan gedaan om we weer snel op de plank ter krijgen...

1 februari DRAMA , bij een 2,5 binnenwaarts gehoekt raak met mijn linker voet de plank, gevolg hevige pijn en zwelling....direct foto's maken maar gelukkig niet gebroken, maar flink gekneusd, BALEN.... eerste echte blessure met uitval in 5 jaar, kan en mag niet deelnemen aan Eindhoven Diving Cup....echt BALEN....hopen dat ik wel weer in Rostock kan springen....

29 Januari.

Na een stevige trainingsstage van 10 dagen in Dresden staat het seizoen pal voor de deur, de maand februari zal volle bak worden met 3 belangrijke wedstrijden, met als hoogtepunt de Worldcup in London. Maar komend weekend de start met de Eindhoven Diving Cup (thuiswedstijd) ik zal hierbij zowel bij de Junioren als Senioren gaan springen totaal 7-8 wedstrijden, als ik uiteraard de finale kan bereiken, maar we gaan ervoor., ben er klaar voor.

Direct na de Divingcup de 8e februari vertrekken naar Rostock voor de Fina GP, aan deze belangrijke wedstrijd doen ook weer 17 landen aan mee, deze wedstrijd is ook een goede voorbereiding op de Worldcup in London. Hopen dat ik in de finale kan gaan springenLachen.  

 en... dan het voorlopige hoogte punt voor de korte termijn De Worldcup London. Na de gewelidige WK in Shanghai afgelopen jaar de volgende topper in mijn carriere, ion het schitterende hagelnieuwe stadion gaa kwalificeren voor een plaatsje op de Olympische Spelen, als dat nu al  zou lukken......... voorlopig nog een droom....maar ik zal er voor werken.... dat zeker...  

Archief 2011

Maar eerst focus op de EDC, naar goede plaatsen neer zetten, ik houdt jullie op de hoogte...

18 December, Demi Schreurs (tennis) is de gelukkige winnaar, gefeliciteerd Demi..

27 November, INGE GENOMINEERD ALS SPORTTALENT VAN HET JAAR 2011 in Limburg,.

 

( bron L1 Sport)

Schoonspringster Inge Jansen is haar juniorenstatus al ontgroeid. In die categorie werd ze drie maal Nederlands kampioen. Bij de senioren herhaalde ze die prestatie door ook drie nationale titels voor zich op te eisen. Ze stond in de finale van het Europees Junioren Kampioenschap en nam deel aan het senioren EK en WK.

Uiteraard ben ik heel blij met deze Nominatie, en zou het geweldig vinden als jullie op mij willen stemmen.

http://www.sportprijslimburg.nl/2011/

 

6 november Hallo, van hieruit weer een berichtje, het nieuwe seizoen is gestart, na een korte vakantie weer vol aan de slag in het nieuwe seizoen, 2012 wordt een belangrijk jaar met vele kansen, en mogelijk weer veel reizen. Hoogte punten zijn uiteraard de EK in Eindhoven en uiteraard Londen. Ook is dit jaar het laatste jaar in de Junioren met als hoogtepunt de WJK in Australie. Ik kan dus weer een mooie en pittige tijd tegemoet zien, echter moeten wel uiteraard eerst de limieten gehaald worden, maar alles ziet er veelbelovend uit.... Ik ben gestart met een uitbreiding op mijn sprongen, 2,5 salto gehoekt binnen en achterwaarts, en de 2.5 salto met een hele schroef, ook de 3.5 salto is hieraan toegevoegd. Ook is de aanloop compleet gewijzigd, het is even wennen maar hij voelt goed aan.

Afgelopen zondag de "kick off"met de eerste nationale wedstrijd in Amersfoort, met de 9.5 wedstrijd is dit een leuke start. Ook hier heb ik de trend voort kunnen zetten. Met een eerste plaats en een PR op deze sprongen is de eerste marker gezet voor seizoen 2011-2012. Ben zeer tevreden met deze eerste wedstrijd met 207.20 punten. Als eerste doel staat de Worldcup in London in februari (tijdens de Carnaval) een heel belangrijke wedstrijd, die bezocht gaat worden vanuit de hele wereld. Ik verwacht daar vele springers te ontmoeten, waar ik ook in Shanghai mee gestreden heb. Lijkt mij geweldig de mensen weer te ontmoeten. Maar vooraf eerst trainen, en op trainingskamp in Dresden. Tot zover....

Afgelopen zondag is onderstaande "gespot" op de "Go for Gold" promotie bus van Topsport Limburg. Op de fotosite staan onder "the best pictures" nog een paar foto's

Merana (Piemonte) 23 augustus. even een berichtje uit ("het trainingskamp") ItalieStoer. genietend van een pff warme navakantie in Italie, Het komend seizoen zit er alweer aan te komen. Heb er ook al veel zin in. Maar deze week nog even genieten voordat alles weer gaat beginnen. Iedere dag wel al draaien met het volle programma van het trainingsschema, zodat we de komende week goed voorbereid vol aan de slag kunnen....Voor de vakantie is er een Portret gemaakt door L1Sport ter voorbereiding op de WK te Shanghai en het komend seizoen. Op de Media-site staat de link....

Maasbracht 10 Augustus, al weer een paar weken thuis na China. Ik vond het de mooiste wedstrijd ooit tot nu toe, met mijn beste resultaat, ook de beelden terug gezien van de wedstrijd. Het is weer heerlijk om thuis te zijn na de drukke Juli maand. Na een verplichte periode van 2 weken (lichaam) rust, met veel slecht weer, ben ik weer gestart met mijn conditie trainings programma, ter voorbereiding aan het nieuwe seizoen die op 29 augustus weer gaat starten. Ook het komend jaar staat er weer een druk programma aan te komen, ik heb er al weer veel zin in. Ben er weer klaar voor om weer te gaan trainen. Ook ga ik nog een weekje naar Italie om toch nog van een zon vakantie te genieten. Nog even uitrusten en lekker trainen op het strand.

 

Shanghai 22 Juli, 09.00 u lokale tijd. ( NL tijd 03.00 uur) terwijl thuis nog iedereen rustig op een oor ligt was het zover, de 3 meter plank staat op het programma. Vooraf nog hevig geschrokken door een ongeval met een springer uit wit Rusland die met z'n hoofd de toren raakte en daardoor hevig gewond raakte. Hierdoor flink afgeleid in de training vooraf, deze liep echt niet lekker. Ook wegens de temperatuur en vocht veel last van mijn kuiten, Chantal heeft hier tape op geplakt voor extra steun. Opperste concentratie voor de wedstrijd die om 10.00 uur gaat starten. De buitentemperatuur loopt al snel op naar de 38 graden, met een volle zon, kortom bloedheet al om 10.00 uur smorgens. De tribune zat geheel vol, bovenaan mijn ouders zwetend voor de komende lange wedstrijd die eraan komt, met de Nederlandse vlag aan de tribune bevestigd. 41 dames uit 39 landen hebben zich gekwalificeerd voor deze wedstrijd, het zal dus een stevige klus gaan worden op bij de eerste 25 te gaan eindigen...................

Maar... boven verwachting liep de wedstrijd heel lekker, zelfs de 20e plaats kunnen behalen met 273,30 punt ( een nieuw PR, met het hoogste gemiddelde en een 106,5% score) slechts 7 punten verwijderd van de halve finale... Daarnaast heb ik grote namen kunnen verslaan in deze wedstrijd, Anne Lindberg, Marion Fraissier en mijn rechtstreekse (leeftijd) concurenten uit Europa, Sofie, Fanny en Flora.

Balazs ook superblij, ik heb een zeer grote stap voorwaarts gemaakt was zijn commentaar op beide wedstrijden, op naar het komende seizoen, waar nog een aantal verrassingen gepland staan. Mijn eerste WK in een heel warm Azie kan niet meer stuk, een 18e en 20e plaats had ik niet van kunnen dromen.Ben super blij, dit kan niet meer stuk..... en morgen een dag vrij, ik ga samen met mijn ouders nog een dag vakantie vieren in Shanghai Lachen

 

Shanghai 17 Juli, 1 meter wedstrijd met een 18e plaats. Een super dag voor Inge, tijdens dit WK een heel goede plaats neer kunnen zetten. met 40 deelnemers uit 38 landen, een mooi resultaat! Alles liep ook naar tevredenheid, temperatuur wat lager als gisteren. Kortom een feestje, en weer door naar de 3 meter wedstrijd. Ook een leuk intervieuw over Inge in Shanghai te vinden op deze link,

http://www.youtube.com/watch?v=jKz80oOOF64 Miniatuur

bron: www.mijnzwemheld.nl

ook een leuke foto gespot.... zie foto's shanghai in het fotoboek.

15 Juli, de Traingingen gaan ondanks de hitte lekker, vandaag helaas naar de sportarts geweest, gelijk aan Budapest 2010, krijg ik weer last van de oren zowel links en rechts met een beginnende oorontsteking. Ook zijn vandaag mijn ouders aangekomen, elkaar ontmoet in het hotel, was fijn hun weer te zien.. Zondag is de eerste wedstrijddag, ik hoop dat het niet zo heet is als gisteren met 42 graden is dit te gek. Totaal 40 deelnememende landen, en tijdens mijn eerste wedstrijd ( 1 meter) 45 !! deelnemens, vandaag moet Yorick ook de 1 meter springen met zelfs 55 springers.

13 Juli, Eerste Aktiefoto's van Inge gespot in Shanghai, zie de fotosite...

12 Juli, Hallo, Hierbij een kort berichtje vanuit Shanghai. We worden goed verzorgd hier het eten is super met fantastische toetjes haha. Trainingen lopen echt lekker in een schitterend zwembad. Door de hoge temperatuur doen alleen mijn kuiten nogal pijn. Vandaag ( Woensdag) vroeg uit de veren 06.30 uur we hebben een heel vroege training, gezien wij met een strak schema moeten werken, alle landen willen uiteraard gebruik maken van het zwembad, vandaar dit strakke programma. Maar om 15.00 uur ben ik klaar. Op de foto site een impressie van het mooie zwembad

10 Juli, Vlucht ging prima, we hebben een uur sneller gevlogen als gepland, om 08.40 (local China) geland in Shanghai. Gezien het tijdverschil moesten wij zoveel mogelijk slapen wat heel goed gelukt is, met verplicht de zonnebril op haha. Het is zaak dat wij zo snel mogelijk aan de Chineese tijd aanpassen. Bij aankomst regen en 31gr. flink benauwd maar goed vol te houden. Alleen stinkt het verschrikkelijk hier op straat, lijkt wel bedorven bami. Uiteraard veel herrie en druk in de stad. Prima hotel met goed eten, er is zelfs een noodle bar, (lekker) hier kan ik mijn liefde voor chinees voedsel weer ophalen, alleen mogen wij niet buiten de deur eten. Vandaag (het is nu avond) proberen te rusten, ben wel moe..... heerlijk gezwommen in het zwembad van het Hotel, contact met thuis via MSN. Morgen om 10.00 uur is het zover, dan gaan wij richting zwembad voor de eeste training.

9 Juli 12.00, het is zover, na een te korte week thuis, op weg naar het laatste,grootste en belangrijkste evenement van het jaar, Shanghai... het wordt een heel speciale wedstrijd. Hier had ik nooit van kunnen dromen, toen ik in 2007 gestart ben in het Nationaal Team. Net 17 en op weg naar de Wereldtop. Om 12.00 uur vertrokken richting Schiphol, waar wij om in het Sheraton hotel om14.00 uur een Pers en Sponsor meeting hebben tezamen met het zwemteam en een "Say Goodbuy and Goodluck" Van Inge de Bruin een (Sponsorhorloge) ontvangen en na het afscheid (als Vip) richting de gates. Het is heel druk met vakantieverkeer, dus was wel lekker om in één keer door te lopen naar het vliegtuig.

4 juli, zo weer geland op schiphol, direct naar huis en bagage afleveren, en door naar L1, een heel leuk intervieuw met Bas van Mulken over de sport en Shanghai. Zie de media Site.

 

2 Juli, 19.20 u De Finale zit er op, ben blij met mijn eerste 405B (2.5 binnenwaarts gehoekt, een sprong die ik pas heb aangeleerd. Nu op de eerste wedstrijd gesprongen, alleen de Russen en Okraine springen deze ook. Met een 10e plaats ben ik heel tevreden, weer 104% 385,85 punt. Het zit erop, ik kan gaan rusten (Al moet ik wel nog trainen) maandag weer naar huis en gaan voorbereiden op de WK China, waar ik de komende week zaterdag naar toe ga.

2 juli 15.30 u, Ok over het weer praten we niet meer, want dit blijft ongewijzigd, alleen geen training vanmorgen, te koud om te springen. Ik moet van Balazs bij de Joegoslavische kolenkachel blijven zitten om warm te blijven. Maar met de preliminary lekker gesprongen, vooral de 2,5 contra ging er met een persoonlijk record in, 57,40 punten voor deze sprong. Met 387,35 in de FINALE Knipogen (9e plaats) deze gaat vanavond om 19.00 uur plaats vinden.

30 Juni 23.00 u, uitgenodigd as maandag 4 juli voor een Live uitzending bij L1 TV, om 16.00 uur bij "Goeie Middag Limburg"

30 Juni 18.00 uur, het regent nog flink, maar de onweer is weg. De wedstrijdleiding laat om 18.00 de Finale alsnog starten.12 deelnemers met 4 vrije sprongen. Ik ben heel zenuwachtig maar wil scoren. Gaat een stuk beter als vanmorgen, en met een 8e plaats en 347,90 (102%) niet geheel ontevreden. Nu gaan voorbereiden voor de synchroon wedstrijd van morgen, en de 3 meter wedstrijd van zaterdag.

30 Juni 17.20. FINALE 1 meter plank, nee dus uitgesteld wegens flinke onweersbuien, wedstrijdleiding geeft geen akkoord voor start van de wedstrijd.

30 juni 10.20 start Preliminary 1 meter, nog steeds regen en slecht weer, lijkt wel herfst in een buitenbad, midden in de zomer. Het is weer koud met veel wind, 1meter plank met 26 deelnemers. Goed van start gegaan, eerste 5 sprongen liepen heel lekker, zelfs 7,5 en 8 op mijn gehoekte sprongen. Tussen de sprongen goed warmhouden, gemiddeld in de wedstrijd de 5-6 plaats. De vrije sprongen liepen ( normaal mijn voorkeur) liepen minder, had gehoopt hier meer uit te kunnen slepen. Ik zakte terug naar de 11e plaats, niet genoeg maar voldoende voor de finale van vanmiddag. Nu flink opladen voor deze finale, die start om 17.20 uur.

29 Juni, Nog steeds slecht weer veel wind en regen, vandaag heeft Cindy haar Toren wedstrijd gehad, ik moet morgen aan de Bak voor de 1 meter plank, 27 deelnemers dus het gaat spannend gaan worden. Ondanks de flinke rugpijn voel ik mij goed. Er wordt alleen onweer voorspeld, maar het is iets warmer. Hopen op een goede kwalificatie, we zullen zien...... op tijd naar bed en morgen om 06.30uur ontbijt, en warming up.....

27 juni, aangekomen in hotel, dat is goed alleen op straat nogal veel oude auto's en troep. We gaan alleen onder Politie escort (met zwaailicht en sirene) in een busje naar het zwembad. één auto ervoor en één auto er achter pfff. Weer is bewolkt en koud met veel wind, training was vanmorgen heel lastig, vanmiddag liep aanmerkelijk beter, dan te denken dat het thuis heel warm is..

26 juni 12.00.Vandaag naar Belgrado, uiteraard weer vroeg op om naar Schiphol te gaan (07.00 uur opstaan) met een stokoud vliegtuig naar Servië, was niet relaxed.....

 

19 juni Vandaag de 3 meter wedstrijd, deze verliep prima, ook mij 2 nieuwe sprongen weer ingezet 2,5 binnenwaarts gehoekt, en de 2,5 achterwaarts gehoekt, maar met een totaal 390,20 is 105% ook weer de WJK limit. Op zich tevreden met het resultaat, goede vooruitzicht op de EJK in Belgrado waar wij de komende week zondag naar toe vertrekken, Bart (mijn broer) was er vandaag bij om de supporterenLachen. vandaag mijn NJK en morgen voor Bart de jaarafsluiting van het 2e jaar Cios, met een Triatlon, 500m zwemmen, 22 km fietsen en 5,1km lopen. Ik zal hem morgen even flink aanmoedigen, zoals hij dit vandaag bij mij heeft gedaan..

18 juni 15.30, De middag samen met Cindy synchroon 3 meter gesprongen, ook met een eerste plaats 100%, 239,43 punt. Wedstrijd liep lekker

18 juni 12.00 De eerste wedstrijd van het NJK zit er op 1mtr plank, een 1e plaats met 354,70 punt (104,6%) een goede marker, voor de EJK over 2 weken in Belgrado en ook al heel dicht tegen de WJK limiet. (De WJK zal in Oktober 2012 plaats vinden in Australie), vanmiddag de sychroonwedstrijd.

Yes, De beslissing is gemaakt door de Bond, geweldig, ben super blij Lachen Ik ga samen met Ramon en Yorick naar de WK in China!!!!

 
 
 
 
 
15 juni 10.00 uur.Tijdens de NK heeft er een klein intervieuw plaats gevonden vanuit het Eindhovens Dagblad. Op de Media site is deze te zien
 
 
 
12 juni 22.15 uur.
Vanmorgen stond de 1 meter plank op het programma met 23 deelnemers, was vroeg op voor de voorbereiding, maar helaas weer regen en 16 graden!!!, DIT WAS TE KOUD, ik mocht van Balazs niet de plank op, dus geen training, temperatuur is te laag, ik mag uiteraard niet ziek worden.
Ok dan maar wachten......... Rond 09.00 uur was het droog, ik heb toch kortstondig een paar sprongen gemaakt. Gezien dat ik inmiddels mij geplaatst heb voor de 1 meter voor het WK, is deze wedstrijd niet super belangrijk. Maar uiteraard wil ik hier ook goed gaan scoren.
De wedstrijd liep in deze omstandigheden redelijk lekker, op zich gingen mijn sprongen goed, lag gemiddeld op een 6-8 plaats gedurende de wedstrijd, alleen mijn 105B (2,5 voorwaats gehoekt), ging er niet helemaal goed in, waardoor ik op de 12e plaats eindigde. Gezien de weeromstandigheden niet ontevreden,,,
En Ramon en Yorick hebben de WK limiet binnengehaald (105%) met synchroon 3 meter, dat wordt een feestje vanavond!!!!
 
 
 
 
11 Juni 17.00 uur
En toen......... het was droog, zwaar bewolkt, maar toch koud, met behulp van de (te hete) douche en winterjas proberen

 

 WEDSTRIJDEN 2019

 

Eindhoven Diving Cup 

          31 januari /3 februari  

FINA GP Rostock Duitsland

         14 februari / 17 februari

FINA World Series Sagaminhara Japan

           1 maart / 3 maart

FINA World Series Beijing China

            7 maart / 9 maart

FINA GP Calgary Canada

           4 maart / 7 maart

Amsterdam Diving Cup

          18 april / 21 april

FINA World Series Montreal Canada

         26 april / 28 april

FINA World Series Kazan Rusland

           10 mei / 12 mei 

FINA World Series Londen Engeland

            17 mei / 19 mei

FINA GP Madrid Spanje

           7 juni / 9 juni

FINA GP Bolzano Italie

            14 juni / 16 juni

 

 WK Gwangju Korea

 

             15 juli / 21 juli 

 Deze Sponsors maken mijn Topsport mede mogelijk......